Pekač za torte

strelka  

član od: 8.5.2006

sporočila: 659

tema odprta - 29. dec 2008 10:18 | ogledi: 13.199 | odgovori: 11

Sklenila sem, da je čas za nov(e) pekač(e), saj z Dr. Oetkerjem, ki jih imam sedaj, nisem zadovoljna (testo se prijema, če delam kaj redkega, spodaj teče ven itd.).

Že večkrat sem slišala o pekačih, ki se jim da nastavit dimenizjo, vendar jih nisem še nikjer videla. Ker imam že veliko različnih pekčev in bolj malo prostora, bi mi bilo to idealno. Mi lahko svetujete, kje bi se jih dalo dobiti? Cena mi ni važna, želim samo res dober pekač.

strelka

toppy  

član od: 10.12.2007

sporočila: 282

29. dec 2008 11:10

Mislim,da jih imajo v intersparu,hoferju(občasno),merkurju poglej na oddelkih za gospodinjstvo.Okvaliteti ti pa jaz ne morem nič reči,sem si pa pred letom kupila silikonske pekače nekaj v lidli in nekaj v merkurju in so zelo dobri predvsem tisti iz merkurje(so bolj kompaktni). toppy

regina  

član od: 17.9.2007

sporočila: 724

29. dec 2008 12:34

Strelka, če misliš pravokotne raztegljive pekače, ti bo ravno tako teklo ven, tudi ko boš pekla npr. jabolčni zavitek, kajti maščoba in tekočina najde pot ven pri vsaki špranjici. Jaz imam 4 take pekače, vendar ne pečem v njih, jih pa uporabljam pri dekoriranju keksov, ko se morajo ti sušiti, saj pekače lahko zlagam enega na drugega, s tem da vsakega drugega obrnem za devetdeset stopinj. Tako se mi keksi sušijo v nadstropja in tako potrebujem manj prostora. Kupila sem jih pa že pred leti v Avstriji, letos so jih pa imeli tudi v Hoferju in Lidlu. Če pa razmišljaš o raztegljivem okvirju, okroglem ali kvadratnopravokotnem, jih pa moraš dati na peki papir in vse skupaj na pekač od pečice. Testo ti bo pri tem tudi malo lezlo ven. Upam, da sem ti malo pomagala s to informacijo, če te pa še kaj zanima, pa še vprašaj. Lep pozdrav. regina

strelka  

član od: 8.5.2006

sporočila: 659

29. dec 2008 12:41

Najlepša hvala. Zanimajo me okrogli pekači oz. pekač. Regina - sem upala, da bi imeli malo bolj dodelan patent Sem pa videla v Muellerju neke fensi pekače z robom - tam tudi, če bi kaj ušlo, ne bi steklo po pečici. Skrajšali naj bi tudi čas peke, cena je pa kar konkretna (sem jo sicer pripravljena plačat, če zadeva res deluje; 46€ za pekač s premerom 26 cm). Na oko izgledajo zelo kvalitetno narejeni, me pa zanima, če ima kdo konkretne izkušnje z njimi? Za silikon se kar ne morem navdušiti... Kako pa spravite torto iz modela?? strelka

regina  

član od: 17.9.2007

sporočila: 724

29. dec 2008 13:10

Ja, ti pekači z robom so dokaj kvalitetni. Imam enega malo večjega pravokotnega, katerega uporabljam za pečenje pit in raznih rezin. Biskvit za torte pa že od nekdaj pečem po plasteh in uporabljam kar pekač iz pečice. Tudi okrogle torte, če jih že kdaj naredim, izrezujem. Večinoma pa delam pravokotne. Ostanke porabim na ta način, da kreme, smetano ali kar mi ostane, če ne pa še malo dodam, zmešam skupaj z ostanki biskvita in dam v male posodice, katere sem pred tem obdala s prozorno folijo, nato pa vse skupaj pustim strditi v hladilniku. Tako imamo dodatno sladico, malo smetane za dekoracijo in to je to. regina

Artos  

član od: 23.11.2009

sporočila: 30

12. sep 2011 13:02

Lep pozdrav,

sam sem v življenju spekel eno do dve torti, vendar izgled nikoli ni bil kaj prida.

V trgovini sem opazil več vrst pekačev za torte. Tiste na patent še nekako potuhtam. Verjetno v njih spečeš biskvit, patent odstraniš nato pa pri filanju torte patent ponovno namestiš da je torta enakomerna in ob straneh krema ne polzi ven.

Vendar vseeno. Zanima me kako v slaščičarnah pečejo torte? Videl sem navadne okrogle modele  in videl sem samo obode. Kako izgleda to?

Samo v raztegljivih obodih torte ne moreš speči? Se pravi pridejo prav samo pri filanju al kako?

Ali pa recimo v PV sem videl enkrat pekače v obliki rožic, zvezdic itd. 4 v paketu da si v njih lahko spekel nadstropne torte. Kako potem ko so biskviti pečeni le te napolniš in je torta poravnana.

 

Če bo kakšna mojstrica malo obrazložila zadevo bom zelo hvaležen. Vprašanj je veliko, vendar tudi pomoči na kulinariki vem, da ne manjka. Hvala vsakemu posebej za pomoč in info.

 

 

Artos

JanisJoplin  

član od: 20.1.2011

sporočila: 1953

12. sep 2011 13:44

Jaz imam pekač, ki je na "patent", kot praviš ti - s snemljivim obodom Spečeš biskvit, odstraniš obod in tako torto lažje ločiš od pekača. Sem že slišala in videla, da nekateri uporabljajo potem obod tudi, ko torto filajo itd., sama pa nikoli ne delam na tak način. Pri meni krema pač nikoli ne leze ven

Za slaščičarne ne vem, kako jih delajo, imam pa prijatelja, ki ima gostilno in sam peče torte za prodajo (speče recimo 2, 3 na teden), peče jih v modelih s snemljivim obodom, z obodom si pa pomaga tudi pri filanju.

 

JJ

rebecca  

član od: 19.3.2002

sporočila: 2739

12. sep 2011 14:08

Strelka, pa si dobro namestila spodnjo plosco? Meni je tudi teklo, kadar ni bila pravilno vpeta v obod. Mislim da imajo v Mullerju Kaiser-jeve pekace, jaz imam dva in nimam pripomb.

JJ, za filanje uporabljam obod kadar je torta kremasta - npr. ledena torta, skutna torta,.... saj je takrat biskvit samo dno, krema pa je tekoca in se strdi sele po parih urah.

 

LP, R. "Stressed is desserts spelled backwards!"

mišzmoke  

član od: 28.8.2010

sporočila: 4527

12. sep 2011 14:29

Artos je napisal/a:

Samo v raztegljivih obodih torte ne moreš speči? Se pravi pridejo prav samo pri filanju al kako?

Artos

Seveda lahko  spečeš, le dovolj veliko trdno podlago (npr. pladenj) moraš imet, da po njem razteguješ obod.

lp

mzm

nb  

član od: 29.11.2005

sporočila: 2339

12. sep 2011 16:00

Vedno pečem samo z obodom. Na ta velik pekač od pečice dam peki papir, gor obod, ki ga pač raztegnem toliko, kolikor veliko torto želim. Ravno zaradi reguliranja velikosti mi je obod praktičen. 

 Filam pa tudi običajno v obodu, ne glede na to, kako gosta je krema, ko jo mažem. Se laže pa hitreje pride do lepe oblike. 

Nena

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti